Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας/Σωματείο «Ύδρα21»: Θεατρική παράσταση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Σωματείο «Ύδρα21» και η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ, έχουν τη χαρά να σας προσκ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥαλέσουν στη Θεατρική παράσταση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», βασισμένη στο σπουδαίο έργο του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην ταράτσα του Ι.Α.Μ.Υ. το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, ώρα 21.00, από τα μέλη του Πολυχώρου.
«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Μια πόλη αποκλεισμένη, καταδικασμένη. Ένας κλοιός που σφίγγει ασφυκτικά και πνίγει τις φωνές και τις ζωές τους ή τις δικές μας. Τί μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν δε μπορεί πια να κάνει τίποτα; Η Έξοδος τους δεν ήταν μόνο ηρωική, ήταν το σύμβολο της Ελευθερίας, η απάντηση στην "κρίση" τους, στην κάθε κρίση, και στην επικείμενη καταστροφή.
Η παράσταση είναι ένας ποιητικός διάλογος του Σολωμικού αριστουργήματος με ψήγματα από την ποίηση του Byron, σε πρωτότυπη μουσική και κείμενο του Γιώργου Στεφανακίδη που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Έξι ηθοποιοί και μουσικοί επί σκηνής, απαθανατίζουν τις τελευταίες τους στιγμές και την υπερβατική τους εξαΰλωση προς την Ελευθερία.
Τη σύλληψη της παράστασης, τη σκηνοθεσία, τη μουσική και το πρωτότυπο κείμενο υπογράφει ο Γιώργος Στεφανακίδης και ερμηνεύουν η Εβελίνα Αραπίδη, η Μάιρα Μηλολιδάκη, η Στέλλα Χατζημιχελάκη και ο Χάρης Αγγέλου. Μουσικά επενδύουν την παράσταση και παίζουν η Λίνα Τριανταφύλλου τσέλο, ο Γιώργος Στεφανακίδης κιθάρα και ο Χάρης Αγγέλου ακορντεόν.
Κοστούμια Hallelujah (Ελευθερία Δομένικου).
Σχεδιασμός φωτισμών Χάρης Αγγέλου.
Παραγωγή: ομάδα θεάτρου “χ-αίρεται”.
Η θεατρική αυτή παράσταση, παρουσιάζεται στο Ι.Α.Μ.Υ. για μια μόνο βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου