Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αποθέωση για τον Kevin Spacey στην Επίδαυρο


Και με τις τρεις παραστάσεις sold out - μάλιστα η τρίτη αποφασίστηκε εκτάκτως λόγω της αυξημένης ζήτησης, ενώ πρώτη φορά δίνεται τρίτη παράσταση ίδιου έργου στην Επίδαυρο - ο «Ριχάρδος ΙΙΙ» του Σέξπιρ είναι η παράσταση του καλοκαιριού.
Πρόκειται για τη τελευταία παράσταση του «Bridge Project», ενός τρίχρονου θεατρικού εγχειρήματος που κατάφερε να ενώσει τις δύο μεγαλύτερες θεατρικές πρωτεύουσες του κόσμου, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, την Ακαδημία Μουσικής του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη από τη μία, και το Old Vic του Λονδίνου από την άλλη δίνοντας την ευκαιρία σε κορυφαίους καλλιτέχνες να δουλέψουν πάνω σε κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.
Καρφίτσα δεν πέφτει αυτό το τριήμερο, όχι μόνο στο αρχαίο θέατρο, αλλά και στο Λυγουριό και στην Παλιά Επίδαυρο. Τα ρεζερβέ είναι φουλ, όλοι πασχίζουν για μια κράτηση, ενώ δε λείπουν και οι «υψηλές» κοσμικές αφίξεις, όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος με τη νέα του σύζυγο.
Τρεις φορές βγήκαν στην ορχήστρα για να υποκριθούν μπροστά σε ένα κοινό που τους αποθέωνε, τόσο ο Kevin Spacey όσο και οι οιπόλοιποι ηθοποιοί. Ανάμεσα στα highlight της παράστασης - αν μας επιτρέπεται ο όρος - ξεχωρίζει η τελική σκηνή, όπου ο ηθοποιός κρεμόταν ανάποδα από τα πόδια του επί τέσσερα λεπτά και τελικά αποθεώθηκε από 9.000 θεατές.
Στα απόλυτα συν της παράστασης, εκτός από το ρεσιτάλ ερμηνείας του δις βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού, ήταν και η σύγχρονης αισθητικής, χωρίς τερτίπια και εντυπωσιασμούς σκηνοθετική προσέγγιση του επίσης βραβευμένου Sam Mendes.

ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου