Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τίτλοι τέλους για την Τασσώ Καββαδία

Η επονομαζόμενη και ως «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, η Τασσώ Καββαδία, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών.
Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1921, σπούδασε στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης όπου και πρωτοεμφανίστηκε στο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «η μικρή μας πόλη». Στο Θέατρο Τέχνης παρέμεινε έως και το 1958 παίζοντας σε έργα των Πιραντέλλο, Τέννεσι Ουίλλιαμς, Μπρεχτ, Λόρκα κ.α
Έλαβε μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές, ενώ ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και μετέφρασε πληθώρα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων.
Τη λύπη της για το θάνατο της Τασσώς Καββαδία εξέφρασε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. «Η μεγάλη ηθοποιός μέσα από τους ρόλους, τη θεατρική και κινηματογραφική της πορεία δημιούργησε το δικό της προσωπικό στυλ με το οποίο έχει καταγραφεί στη συλλογική λαϊκή μνήμη ως ξεχωριστή φυσιογνωμία. Ευγενής και ουσιαστική, εργατική και πολυπράγμων η Τασσώ Καββαδία θα παραμείνει αγαπητή διότι ήταν αληθινή», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
«Η Τέχνη και ο Πολιτισμός έχασαν μια πραγματική δημιουργό. Διότι, η Τασσώ Καββαδία υπηρέτησε με πάθος το θέατρο, τον κινηματογράφο, το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, ενώ εργάστηκε και ως δημιουργός στο ραδιόφωνο. Η προσφορά της απέσπασε την καθολική εκτίμηση. Η μνήμη της θα είναι παντοτινή», δήλωσε η ΝΔ.
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου